ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
KOMENTIRAO INCIDENTE

o_97312_1024.jpg

Kaže da on ostaje u Veležu te da neće biti nikakvih promjena u upravljačkoj strukturi.

O sinoćnjim nemilim scenama u Vrapčićima na ligaškom derbiju između Veleža i Borca iz Banje Luke za Klix.ba govorio je predsjednik mostarskog kluba Šemsudin Hasić.

Utakmica je prekinuta u 82. minuti nakon ulaska navijača na teren pri vodstvu gostiju od 2:0, a nekoliko sati kasnije kod Jablanice je skupina huligana presrela automobil u kojem se vozio sudac Sabrija Topalović te ga zapalila.

"Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na razini neutralnosti, već je uvijek bilo protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci iz te oblasti", kazao je Hasić.

Gnjev navijača se akumulirao iz utakmice u utakmicu, dodaje te kaže kako se pokušavalo smiriti komunikacijom s navijačima, ali da je to vrlo teško, posebno kad vidite da "Velež stalno potkradaju zbog interesa saveza i drugih klubova".

"Zbog toga je negativna energija na stadionu jučer bila tako velika i ja sam osjetio da ne idemo u dobrom pravcu. Pokušao sam nešto uraditi da smirim situaciju preko sudaca i stručnog stožera, ali mi nije pošlo za rukom", izjavio je.

Kaže da ne zna kako će Nogometni savez BiH postupiti u vezi s ovom utakmicom, a zbog paljenja automobila suca Sabrije Topalovića izražava žaljenje.

"Ja već imam prve indikacije da je sudac Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sustava i da se požar prenio na cijeli automobil. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolirati svoj auto. Drago bi mi bilo da  buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sustava", cinično je komentirao predsjednik Veleža.

Hasić dalje preporučuje da se povede računa o održavanju automobila te da se bude u komunikaciji s dobrim majstorima jer, kako kaže, boji se da je gnjev narastao na toliku razinu da se njim ne može upravljati.

Kaže da on ostaje u Veležu te da neće biti nikakvih promjena u upravljačkoj strukturi.

"Savez nek´ radi što hoće, mi nemamo nikakve mehanizme kao klub da pregovaramo s donositeljima odluka. Onaj tko ti konstatira neku nepravilnost, taj te i kažnjava. Nek´ nam donesu neku drakonsku kaznu, mi nemamo mehanizme da se obranimo, ali se stalno pitamo kakvi su to ljudi da im neke sile iznad njih isključe moral i da ih vodaju kako žele", zaključio je Hasić.

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najoštrije je osudio sinoćnji napad na suca Sabriju Topalovića, a najavio je najoštrije moguće sankcije organizatorima susreta te predsjedniku Rođenih Šemsudinu Hasiću, kojeg smatra najodgovornijim.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17