ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
"Banke i biznis u BiH"

vecer_bankara.jpg

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini sinoć su uručena tradicionalna bankarska priznanja "Zlatni BAM", koja već 19. godinu, na osnovu godišnjih izvješća nezavisnih revizora, dodjeljuje financijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".

Priznanja su u okviru tradicionalne "Večeri bankara" uručena UniCredit Bank d.d. Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH za veličinu dioničkog kapitala u 2020. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE - prinos na dionički kapital, kao i ROA - prinos na aktivu.

Novoj Banci a.d. iz Banje Luke uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je ASA Banka d.d.Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita.

Za netto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2020. godini priznanje "Zlatni BAM" uručeno je Privrednoj banci Sarajevo d.d. Sarajevo.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od uredništva i suradnika financijsko-poslovnog magazina "Banke i Biznis u BiH", za individualni i kolektivni rad na svestranom unaprijeđenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodijelio je i određen broj posebnih Plaketa "Zlatni BAM" - priopćili su organizatori.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17