ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SARAJEVO

150621_lovrinovic.jpg

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović (HDZ) izjavio je danas da zastupnici moraju provjeriti i kompletirati  informacije prije nego što određene optužbe iznesu na sjednici tog doma.

To je kazao medijima iznoseći svoj stav o zahtjevu zastupnika Borislava Borenovića (PDP) da Vijeće ministara BiH poništi postupak javne nabavke koju je objavila Uprava za indirektno oporezivanje.

Kako je naveo Borenović, UIO je izabrala jedinu firmu koja se javila, a koja je u vlasništvu kuma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- To se ne može provjetriti ni za sat ni za dan. Ako je UIO prihvatila ponudu koja je skuplja za 60 milijuna KM, to se mora provjeriti i u skladu s tim donijeti odluku ukoliko je napravljeno kazneno djelo - kazao je.

Smatra da su to vrlo ozbiljne optužbe, ali da nema dovoljno informacija o tome te da Vijeće ministara BiH treba zaustaviti proceduru ukoliko ima nešto sumnjivo.

Sličan stav imao je i o optužbama zastupnika SDP Nermina Nikšića koji je kazao da je Vlada Federacije BiH platila Srbiji za isporuku ruskih cjepiva.

- Ni do ovog trenutka ne znam da li je to istina, ali nije bilo potrebe iznositi takve informacije ako nije bilo namjere da se donese neki zaključak ili da se netko pozove na odgovornost - kazao je Lovrinović.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17