ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PODRŠKA

izrael zastava

Najžešće borbe između Izraela i palestinskih militanata u Gazi od 2014. godine praćene su neviđenim nemirima između Židova i Arapa u Izraelu.

U znak solidarnosti s Izraelom plavo-bijela izraelska zastava zavijorila se u petak na službenim zgradama Austrije, Slovenije i Češke, objavili su mediji.

"Najstrože osuđujem napade na Izrael iz Pojasa Gaze", rekao je kancelar Sebastian Kurz u izjavi poslanoj AFP-u, prenosi Hina.

"Izrael ima pravo braniti se od ovih napada. Kako bismo iskazali solidarnost (...) postavili smo izraelsku zastavu" na ured vlade i ministarstvo vanjskih poslova, dodao je. 

"Ništa ne opravdava više od 1000 raketa koje su Hamas i druge terorističke skupine do sada ispalile na Izrael iz Gaze", rekao je ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg. 

"Snažno podupiremo sigurnost Izraela."

Kada se radikalno desna stranka FPOe 2000. priključila koalicijskoj vladi, Izrael je opozvao svog veleposlanika iz Beča u znak protesta. 

Tri godine su prošle prije nego što su se njihovi odnosi normalizirali. 

Austrijom danas vladaju konzervativci u savezu sa Zelenima, a u ožujku je izraelski predsjednik Reuven Rivlin boravio u službenom posjetu Beču. 

Izrael je u petak bombardirao Gazu topništvom i zračnim napadima nakon nove kiše raketa iz enklave pod Hamasovim vodstvom čime se intenzivirao sukob koji je već odnio više od 120 života.

Najžešće borbe između Izraela i palestinskih militanata u Gazi od 2014. godine praćene su neviđenim nemirima između Židova i Arapa u Izraelu.

Slovenska vlada poručila je na Twitteru da je uz slovensku i europsku izvjesila i izraelsku zastavu u znak solidarnosti s tom zemljom, objavila je agencija STA.

"Osuđujemo terorističke napade i stojimo na strani Izraela", napisali su.

Predsjednik Borut Pahor je taj potez vlade na Twitteru komentirao riječima da "nije naklonjen izražavanju državnih stajališta o međunarodnim pitanjima vješanjem zastava drugih zemalja".

Ponovio je poziv o zaustavljanju nasilja te o mirnom rješavanju spora u skladu s politikom rješenja o dvije države.

Izraelsku zastavu je izvjesio i češki predsjednik Miloš Zeman na praškom dvorcu. Postavljena je na mjestu europske zastave, javila je njemačka agencija dpa.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17