ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sastanak u Vladi KSB

hrnjic kina podizetn sast

 

Predstavnici Vlade KSB održali su sastanak sa šeficom ureda CEATEC-a u Šangaju (China Europe Association for Technical and Economic Cooperation Yangtze River Delta International Economic and Trade Cooperation Committee) a od nedavno i sjedišta u Sarajevu.

 

Ministar gospodasrtva KSB Nisvet Hrnjić predstavio je gospodarstvo našeg Kantona sa naglaskom na postojeću suradnju gospodarskih subjekata sa istima iz Republike Kine, te izrazio interes za nastavak unapređivanja odnosa.
Predstavnik Udruženja poslodavaca KSB Salem Ekmeščić, predstavio je konkretne primjere gospodarskih subjekata koji imaju ostvarenu suradnju, te kazao kako se ta suradnja najčešće zasniva na uvozu repromaterijala za proizvodnju i na trgovini sa gospodarskim subjektima Kine.
CEATEC sa sjedištem u Pekingu, i uredom u Šangaju i Sarajevu, model je javno privatnog partnerstva čiji je osnivač Vlada Republike Kine i privatni kapital. Predstavnici su predstavili Udruženje kao i svoja predstavništva izvan Republike Kine. Primarni cilj Udruženja je promocija gospodarstva Republike Kine i međunarodne gospodarske saradnje. Kroz svoje predstavljanje posebno su istakli sudjelovanje na sajmovima od kojih su najznačajniji u Šangaju i Ningbu ali i učešće gospodarskih subjekata na međunarodnim sajmovima.
Ministar Nisvet Hrnjić zaključio je navedeni sastanak ističući nekoliko bitnih teza, a koje se odnose na to da je:
- našem Kantonu bitna suradnja sa adresama iz Republike Kine;
- na području KSB prisutna je razina suradnje između gospodarskih subjekata sa područja KSB i gospodarskih subjekata Republike Kine;
- Ministarstvo gospodarstva zajedno sa Udruženjem poslodavaca predstavit će CEATEC svim gospodarskim subjektima Kantona;
- Ministarstvo gospodarstva je zainteresirano za sve oblike međusobne suradnje, a prije svega kroz sajmove;
- predloženi memorandum o szradnji bit će razmotren, te će se pokušati pronaći interes za gospodarstvo KSBda se isti potpiše, a sve u cilju jačanja odnosa.

Sudionici sastanka su izrazili spremnost i interes za nastavak komunikacije, stoji u priopćenju Vlade.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17