ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Velik broj i smrtnih ishoda

 who-tedros5-702x336.jpg

 

Broj novih slučajeva koronavirusa tjedno gotovo se udvostručio u svijetu u protekla dva mjeseca i približava se dosad najvećoj stopi zaraze u pandemiji, rekao je šef Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u petak.

“Slučajevi (zaraze) i smrtni slučajevi povećavaju se zabrinjavajućim stopama”, rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus na brifingu s naglaskom na Papuu Novu Gvineju (PNG) i zapadnu pacifičku regiju.

 

Šef WHO-a rekao je da vrlo zabrinut za PNG i da je ključno da zemlja primi što je moguće više cjepiva protiv covida-19.

PNG je potvrdio više od 9300 zaraza i 82 umrlih. “Iako su ove brojke i dalje manje nego u drugim zemljama, porast je nagli i WHO je zabrinut zbog moguće puno veće epidemije”, rekao je Tedros.

Ministar zdravstva te zemlje, Jelta Wong, rekao je da je izazovno uvjeriti ljude da nose maske i ukloniti nevjericu u samu bolest što bi moglo zakomplicirati uvođenje cijepljenja.

Dužnosnici WHO-a naveli su da su tri tima hitne medicinske pomoći pristigla u PNG ovaj tjedan iz Australije, Sjedinjenih Država i Njemačke.

“Situacija je trenutačno iznimno izazovna”, rekao je o PNG-u Takeshi Kasai, regionalni direktor WHO-a za zapadni Pacifik, prenijela je Hina.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17