ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POMOĆ NASTRADALIMA

kuca petrinja livno

Livanjska zajednica Frankfurt, u suradnji s Malteškim redom, organizirala je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za potresom pogođena područja u Hrvatskoj, te izgradila kuću u Petrinji, prenosi Fena.

Kako su izvijestili iz ove zajednice, polovinom veljače područje Petrinje posjetio je veleposlanik Malteškog reda u Republici Hrvatskoj i suradnik na njihovom projektu Michael Džeba.

Nakon razgovora s mjerodavnima s tog područja, u suradnji s austrijskom dobrotvornom organizacijom "Bauern helfen Bauern" i Dorajom Eberle, Livanjska zajednica Frankfurt izgradila je prvu drvenu kućicu za jednu obitelj s razorenog područja, a koju je blagoslovio sisački biskup Vlado Košić.

"Nadamo se da će građevinske dozvole i ostali administrativni poslovi biti što prije riješeni kako bi se izgradnja ostalih planiranih kućica što prije nastavila", istaknuli su iz Zajednice.

Po njihovim riječima, ova zajednica do sada je prikupila 13.535 eura te aktivno radi na daljnjem prikupljanju donacija jer, kako ističu, posljedice potresa jako su velike i štete koje su nastale sigurno se još godinama neće do kraja sanirati.

Inače, Livanjska zajednica u Frankfurtu osnovana je prije šest godina, a njezin humanitarni rad dobro su osjetili stanovnici Livna, prije svega socijalno ugroženi u Livnu. Ističu svoj rad prema razvoju gospodarstva livanjskog kraja te čuvanja livanjske narodne baštine u Frankfurtu i okolici.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17