ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Pitanje ministru

bradara sjednica pitanje

Postavljanjem izaslaničkih pitanja na koja članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine odgovaraju odmah usmeno ili pak naknadno pismeno, danas je u Sarajevu počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Lidija Bradara, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika pitanje je postavila ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa a na temu zaštite domaće proizvodnje.

"Poznato nam je da se BiH jasno opredjelila za preuzimanja pravne stečevine Europske unije u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Jasno nam je da je s tim u u vezi potrebno dostići određenu razinu standarda kvaliteta i sigurnosti hrane za nesmetanu trgovinu poljoprivrednim proizvodima i izvoz svih roba životinjskog porijekla na tržište Europske unije" kazala je Bradara te dodala određene činjenice glede prioritetnih područja za provođenje reformi zakonodavstva i to usvajanjem zakona poput onog o izmjeni i dopuni Zakona o hrani,Zakona o poljoprivredi, Zakona o veterinarstvu, Zakona o vinu itd.


Uputila je i konkretno pitanje Ministru upitavši za konkretne korake koje je poduzeo glede zaštite domaće proizvodnje i mogućnosti njenog plasmana na EU i globalno tržiše s obzirom da je prošlo gotovo godinu dana od kreiranja Izvješća.
Riječ je o godišnjem izvješću iz prethodne godine iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za Bosnu i Hercegovinu a po pitanju donošenja novog Zakona o vinu i Zakona o organskoj proizvodnji BiH u izvještajnom razdoblju (misli se na 2019 godinu) u kojem nije bilo značajnijeg napretka. U istom izvješću u kontekstu izmjena i dopuna tri zakona u poglavlju sigurnosti hrane nema novih informacija relevantnih za razdoblje izvještavanja.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17