ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Vandalski čin

IMG-d64f6fb93f7ca07a7df922f58918ac27-V-702x336.jpg

 

"Osuđujemo vandalski čin koji se dogodio jutros 5. veljače 2021. godine u Baljevcu, općina Bihać gdje su nepoznati počinitelji razbili spomen ploču 2. satnije HVO-a Vedrog Polja te spalili Spomen sobu na kojoj se nalazila ta ploča.

Pripadnici HVO regije Bihać branili su liniju fronte u duljini 42 km, od aerodroma Željava, preko Plješevičkog platoa, pa do Skočaja, Dobrenice i Lohovskih brda. Cijena te obrane bila je pogibija 73 pripadnika HVO-a  zatim 280 teže ili lakše ranjenih bojovnika. Dali su veliki doprinos u obrani Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Danas bi netko želio da izbriše činjenicu da su Bihać branili i pripadnici HVO-a regije Bihać, ali tu istinu nitko i nikad neće moći izbrisati niti zatajiti. Nedopustivo je oskvrnjivanje digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su smrtno stradali u obrani suvereniteta Bosne i Hercegovina smatraju se povijesno značajnim osobama. Njihovi životi temelj su zemlje u kojoj živimo. Nepoštivanje uspomene na ljude koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne i nezavisne Bosne i Hercegovine, koji su u jednom povijesnom vremenu svoju zemlju i narod stavili ispred vlastitih života, odraz je nepoštivanja vlastite zemlje i vlastitog identiteta. Očekujemo od nadležnih tijela da u skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja", priopćili su iz Odjela za branitelje HDZ-a BiH. 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17