ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
bivši ministar poljoprivrede

Christian-Schmidt-702x336.jpg

 

Njemačka vlada kandidirala je u srijedu bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta (Kršćansko-socijalna unija CSU) za funkciju Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, prenijela je Hina.

“Kandidaturom Christiana Schmidta za funkciju Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Njemačka preuzima inicijativu kojoj je cilj vraćanje ove zemlje na međunarodnu političku agendu”, kaže se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Nadalje se ističe kako je u interesu njemačke vlade razvoj Bosne i Hercegovine te se istodobno podržava i perspektiva članstva u Europskoj uniji.

U obrazloženju se navodi kako je Christian Schmidt kao zastupnik Bundestaga te kao glasnogovornik demokršćanskog zastupničkog kluba za vanjskopolitička i obrambena pitanja još od ranih devedesetih bio dobro upoznat sa stanjem na zapadnom Balkanu te posebice s ratom u Bosni i Hercegovini.

Ističe se i kako je Christian Schmidt u ovoj regiji u više navrata uspješno zastupao njemačku vladu.

“Njemačka vlada je uvjerena da bi jedna istaknuta ličnost poput Christiana Schmidta predstavljala veliku dobit za rad međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini”, kaže se u priopćenju.

Nadalje se navodi kako je aktualni Visoki predstavnik Valentin Inzko, koji je na ovoj dužnosti od 2009., suglasan s promjenom na ovoj funkciji te da ju pozdravlja.

Njemačka vlada Inzku zahvaljuje na njegovom “dugogodišnjem i neumornom” zalaganju u Bosni i Hercegovini te je obećala “punu podršku” do kraja njegovog mandata.

U priopćenju se ističe da je kandidatura Schmidta provedena u prisnom dogovoru s međunarodnim partnerima i s članovima Vijeća za implementaciju mira koji odlučuje o funkciji Visokog predstavnika.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17