ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
25 vijećnika

OV_BUSOVAČA.jpg

 

 

U Busovači je danas održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća na kojoj je svečane prisege položilo 25 vijećnika izabranih na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Za predsjedatelja Vijeća jednoglasno je izabran Josip Mravak iz HDZ BiH koji je ovu dužnost obnašao i u protekle četiri godine.

Zamjenik predsjedatelja je Marko Šantić, a osim predsjedatelja i njegova zamjenika izabrana su i radna tijela te predsjednici Klubova stranaka. Najviše vijećnika u novom sazivu OV Busovača ima SDA njih 12, druga po brojnosti je HDZ BiH koja ima ukupno deset vijećnika, dva mandata u Vijeću osvojio je SDP i jedan DF. U Sastav OV Busovača iz SDA ušli su; Adnan Čolo, Edin Kurtodža, Emrah Mešanović, Ervin Prosjanović, Edina Brkić, Kenan Smaka, Hilmija Šečić, Nermin Biogradlija, Semir Brkić, Samir Srebrenica, Nasih Kermo i Senad Ibreljić.

Klub HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Busovača s deset vijećnika drugi je po brojnosti, a čine ga: Josip Mravak, Marko Šantić, Dario Plavčić, Ivana Smoljo, Dragan Lovrić, Danijela Trogrlić, Goran Milić, Dario Marušić, Slaven Katava i Marija Ćosić. Za predsjednika Kluba izabran je Slaven Katana. Refik Lušija i Faruk Šečić, vijećnici su SDP-a, a Remzija Kurtić, DF-a. Od 10 vijećnika u Klubu HDZ-a BiH, tri su vijećnice, što je 30%, a od ukupno 25 vijećnika u Općinskom vijeću, četiri su vijećnice.

Novi/ stari predsjedatelj Vijeća Josip Mravak izrazio je očekivanja da će Općinsko vijeće funkcionirati puno bolje u ovom mandatu nego u prethodnom, odnosno, da će se više raditi na dobrobit i u korist stanovnika ove općine koji su ukazali povjerenje na proteklim Općinskim izborima. Program rada Vijeća, kazao nam je Mravak, razmatrat će se vjerojatnno već na prvoj sjednici Vijeća.

 

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17