ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Optuženi direktor OSA-e

osmica_OSA.jpg

 

Od podizanja optužnice protiv direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmice traje grozničava aktivnost da bi se spriječilo njeno potvrđivanje na Sudu BiH. Glavna uzdanica Mehmedagića i SDA u tom poduhvatu je predsjednik Suda BiH Ranko Debevec s kojima je Osmica dugo i strpljivo gradio odnos međuovisnost.

Da se aktivno radi na realizaciji plana spašavanja Osmice govore i pojedini službenici SIPA-e kojima se Osmica navodno već hvalio kako je stvar završena s Debevecem koji je planski otišao na bolovanju kako bi sebi napravio alibi, odnosno kako bi mogao reći da uopće nije bio na poslu kada se to dogodilo. Tako bi sav teret pao na sutkinju za prethodno saslušanje Enidu Hadžiomerović koju je Debevec postavio za sutkinju za prethodno saslušanje. Prethodno salušanje pod punom je kontrolom Debeveca od dana kada je s tog referata smijenio sutkinju Dalidu Burzić nad kojom nema nikakvu kontrolu.

Po zgradi u kojoj su smještene pravosudne institucije uveliko se priča kako je Ranko Debevec, još u fazi trajanja istrage protiv Osmice, slao SMS poruke pojedinim tužiteljima kako Osmicu ne treba dirati, navodi sarajevski portal. To uopće ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na poruke koje su obznanjene, a za koje je Debevec već priznao da je slao tužiteljici Tužiteljstva BiH Vedrani Mijović u vezi s istragom koja se vodi protiv njega, a zbog čega je u konačnici i prijavljen Uredu disciplinskog tužitelja VSTV-a.

Ukoliko zaista dođe do ostvarenja ovog scenarija i točnim se pokažu tvrdnje kojim se hvali Osman Mehmedagić, Ranko Debevec bi i sam mogao postati predmetom istrage zbog izravne zlouporabe službenog položaja ili ovlaštenja. To bi za njega bila znatno teža situacija od sadašnje u kojoj mu za sada prijete samo disciplinski postupci.

Hoće li Ranko Debevec zbog Osmice žrtvovati i potpuno uništiti kredibilitet Suda BiH i sebe svjesno dovesti u vrlo delikatnu situaciju, saznat ćemo vrlo brzo./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17