ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Gdje su stotine milijuna od MMF-a?

otpustanje.jpgFoto:Ilustracija

Broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine još jedan tjedan je zabilježio pad, što nam govori kako smo u novom valu otpuštanja, izvještava Indikator.ba.

Porezna uprava FBiH je izvijestila da je 24. kolovoza ove godine bilo 516.237 zaposlenih, a što je manje za 566 zaposlenika u odnosu na prethodno objavljeni podatak iz prošlog tjedna.

Prije toga, 17. kolovoza ove godine bio je 431 zaposlenik manje nego tjedan ranije. U tjednu koji je okončao 10. kolovoza zabilježen je rast zaposlenih od 722, ali je tjedan prije zabilježen pad od 1.658 zaposlenih osoba.

Kada se usporedi broj zaposlenih od 27. srpnja koji je iznosio 518.120 sa brojem od 24. kolovoza (516.803) očito je kako je broj zaposlenih od tada manji za 1.831.

Od početka pandemije, u Federaciji BiH najmanji broj zaposlenih bio je 5. svibnja i iznosio je 507.607. Od tada je broj zaposlenih, potaknut vladinim mjerama podrške gospodarstvu i popuštanjem restriktivnih zdravstvenih mjera, redovno rastao, ali je kolovoz označio osipanje.

Posljednjih mjesec dana govore da smo u novom valu otpuštanja, koji je, istina, blaži nego što je to bilo na početku pandemije u ožujku i travnju.

Pet mjeseci nakon početka pandemije, očigledno da su tvrtke iscrpile unutarnje rezerve koje su imale, ekonomski oporavak teče sporo, a potražnja se slabo obnavlja.

Posebno su pogođeni ugostiteljstvo, hotelijerstvo, trgovina, obrazovanje i proizvodnja, gdje je, prema podacima Porezne uprave FBiH, i došlo do smanjenja zaposlenih.

izvor: pogled.ba.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17