ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sjednica

bradara i barisa klix maske

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sutrašnjoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće po hitnom postupku.

Vijeće ministara BiH predložio je to zakonsko rješenje te zatražilo da se Doma naroda o njemu izjasni po hitnom zakonodavnom postupku kako bi se pravosudnim organima omogućio nesmetan rad.

Prema predloženom dnevnom redu, izaslanici bi trebali razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima u prvom čitanju.

Pred izaslanicima su izmjene zakona o akcizama, o platama i naknadama u institucijama BiH, o obaveznim doprinosima zvaničnika u institucijama BiH za borbu protiv pandemije COVID-19, te o izvanrednim mjerama štednje u institucijama BiH uslijed pandemije COVID-19.

Ustavnopravno povjerenstvo nije utvrdila usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za ta zakonska rješenja, a principe zakona koje je predložio Zastupnički dom PSBiH, nije podržalo ni Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda.

Delegati će se sutra na sjednici izjašnjavati i o nekoliko izvješća o reviziji učinka koji se tiču pravne zaštite u postupcima javnih nabavki, sigurnosti proizvoda i integracije u tržište Europske unije te praćenju realizacije preporuka revizije učinka.

Jedna od točaka dnevnog reda je i zahtjev predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Doma naroda Nikole Špirića, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića za razmatranje Prijedloga dopune Poslovnika Doma po hitnom postupku.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17