ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA FBiH

campara aljosa

Izaslanik SDA u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić danas je izjavio kako je “SDA povila leđa i pristala na uvjete HDZ-a”. Tim povodom Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova FBiH, upitan je da prokomentira izjavu Sarajlića o povijanju leđa.

„Možda je to nesmotrena izjava. Ne bih ja to tako nazvao. Važno je da je postignuta suglasnost o usuglašenom tekstu, a najvažnije je da imamo usvojen proračun. Time ćemo imati osigurana sredstva za održavanje izbora“, rekao je Čampara.

Što se tiče povećavanje sredstava rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH što je bio zahtjev HDZ-a, Čampara je rekao da dopredsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH Denis Zvizdić i dopredsjedatelj Doma naroda PS BiH Bakir Izetbegović sigurno neće koristi ta sredstva, piše TBT.

Na pitanje je li SDA trgovala s pozicijom ministra sigurnosti BiH, odnosno je li pristala na imenovanja SNSD-ovih dužnosnika na pozicije ravnatelja SIPA-e i RAK-a zbog toga, Čampara je odgovorio kako to ne bi nazvao trgovinom.

„Evidentno je da smo izglasali neke pozicije gdje je okončana natječajna procedura. Mislim da nitko nema pravo trgovati s pozicijom ministra sigurnosti BiH jer ta pozicija pripada nekome iz bošnjačkog naroda. Ne vidim nijedan razlog da se s tim moralo trgovati“, rekao je Čampara.

Već duže vrijeme traje trakavica vezana za diplomu ravnatelja OSA-a BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica koji je svoju fakultetsku diplomu proglasio tajnim dokumentom.

„Žalosno je što se zloupotrebljava pozicija direktora OSA-e i što se koristi za stavljanje oznake tajnosti na javnu ispravu. Tajnim dokumentima mogu se proglašavati samo dokumenti koji su proizvod Agencije. Događanja oko diplome su najveća poslijeratna institucionalna sramota. Ne znam da itko više zna koliko on ima diploma“, kazao je Čampara.

Ministar se pita i zašto Osmica 2015. godine prilikom imenovanja nije dostavio diplomu iz 2013. godine, ako je već imao, odnosno zbog čega je 2019. godine upisao treću godinu fakulteta u Kiseljaku.

„Ta priča je postala predmet regionalne sprdnje“, kazao je Čampara.

On je naveo i da sve osobe koje su studirale imaju nekog kolegu s fakulteta s kojim su pile kavu i razmjenjivale knjige i skripte te da je pitanje tko su kolege Osmana Mehmedagića.

„Ne mogu potvrditi da Mehmedagić ima validnu diplomu, ali sumnjam da ima. Svi koji smo studirali imali smo kolege i razmjenjivali skripte i knjige. Pročitao sam da se na AUBiH ispiti polažu na engleskom jeziku. Ne znam da Mehmedagić dovoljno poznaje engleski jezik. Nije dovoljno znati reći „Hello“ i tvrditi da poznaje engleski jezik“, rekao je Čampara./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17