ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Domaća prirodna mineralna voda

sara pakiranje traka

Iako je na domaćem tržištu tek pola godine, negazirana prirodna mineralna voda SARA već se počela izvoziti na tržišta Hrvatske i Srbije

Zahvaljujući visokokvalitetnim proizvodima Sarajevskog kiseljaka, koji su dobrim dijelom zastupljeni i prihvaćeni i van domaćeg tržišta, i nova, negazirana prirodna mineralna voda Sara, već ovog mjeseca našla se na policama značajnog broja prodajnih lokacija u Hrvatskoj i Srbiji, s daljnjim planom širenja na ostala izvozna tržišta.

Sarajevski kiseljak je početkom godine proširio svoj portfolio i na domaće tržište plasirao negaziranu prirodnu mineralnu vodu Sara iz vlastite proizvodnje, što je ovoj kompaniji omogućilo jačanje pozicije kao jednog od vodećih proizvođača i distributera bezalkoholnih pića u BiH.  Sara, koja izvire u Kreševu, je voda provjerenog porijekla, sa bogatim mineralnim sastavom te niskim sadržajem natrija. Karakteristična je po lakom i svježem okusu, koji oslikava čistoću netaknute prirode i osigurava zdravo osvježenje u svakoj prilici.

„Ponosni smo što nam se ovako brzo ukazala prilika za realizaciju plana za plasiranje naše negazirane vode Sara iz novootvorene punionice u Kreševu na izvozna tržišta. Sigurni smo da će ovaj proizvod opravdati sve ono iza čega stoji naša kompanija i pronaći poziciju koju zaslužuje. Prve isporuke su otišle, a već su potvrđene narudžbe za dodatne količine do kraja godine. Ovo će se zasigurno pozitivno odraziti na naše ovogodišnje izvozne rezultate,“ istakao je Davor Čičić, direktor Društva Sarajevski kiseljak.

Sarajevski kiseljak trenutačno 35% od ukupne vlastite proizvodnje plasira na 11 svjetskih tržišta koja obuhvaćaju Hrvatsku, Srbiju, Švedsku, SAD, Kanadu, Australiju, Austriju, Crnu Goru, Nizozemsku, Libiju i Saudijsku Arabiju.

 

SARA_ paleta.jpg

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17