• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

avioni ryanair

Bosna i Hercegovina konačno će u prosincu ove godine preuzeti kontrolu nad svojim nebom. To će doprinijeti ogromnom povećanju prihoda Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA). Potvrdio je to u izjavi za “Avaz” Vlado Ćućilo, zamjenik direktora ove državne agencije.

Naša zemlja je, inače, godinama u procesu preuzimanja kontrole u zračnoj plovidbi iznad svoje teritorije. Podsjetimo, država je prije pet godina preuzela kontrolu nad prostorom do nadmorske visine od 10.000 metara, dok usluge u bh. zračnom prostoru iznad ove nadmorske visine još pružaju susjedne zemlje.

- Upravo se zbog toga gubi ogroman novac. Imamo određene rashode prema susjednim centrima, ali je to sasvim normalno, jer oni vrše kontrolu našeg gornjeg dijela neba. Ali, BiH planira krajem godine preuzeti kontrolu nad svojim nebom i dobrog dijela tih rashoda ka susjednim centrima neće biti - kaže on.

Ističe kako će se rashodi drastično smanjiti, a da će se povećati prihodi BHANSA-e, odnosno naše zemlje.

- Ne radi se tu o prostoj matematici. Ali, mogu kazati da se, otprilike, radi o skoro 30 milijuna maraka troškova koje smo godišnje imali prema tim centrima. Sada će taj novac ostajati kod nas. Još je, međutim, rano govoriti o ciframa, to ćemo znati krajem listopada, kada i svi provajderi u Europi - pojašnjava on.

Napominje kako će se s tim novcem osigurati više investicija, omogućiti bolji standard zaposlenika i opreme.

- Sljeduju nam apsolutno svi benefiti, ali i veliko povećavanje odgovornosti i obujma posla koji je pred našim ljudima. Mi smo, međutim, spremni za to. Ovo je vrlo pozitivna priča, jer je ovo povijesni trenutak za BiH – kaže Ćućilo.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17