Vlada FBiH

        Kriza u radu Vlade Federacije BiH se nastavlja.

Nakon što je 13. ožujka, zbog nesuglasica oko imenovanja između SDA i SBB-a,  prekinuta redovita sjednica Vlade Federacije BiH, umjesto njezinog nastavka predsjednik Vlade Fadil Novalić ( SDA) za danas je sazvao žurnu sjednicu.  Pored izostanka nastavka prekinute redovite sjednice, Novalić nije s Kolegijem postigao suglasnost ni oko dnevnog reda žurne sjednice te je prilikom njegova izglasavanja izostala potpora članova Vlade iz HDZ BIH i SBB. Dnevni je red „pao“ jer su za njega ruku digli samo ministra iz SDA.

„Ako SDA misli da može sama donosit odluke i zasjedat, nek izvoli. Ovdje se radi o samovolji premijera Novalića koji na dnevni red stavlja samo ono što želi. Prema Poslovniku o radu Vlade Federacije BiH, o dnevnom redu imaju pravo odlučivati svi članovi Vlade. To ovog puta nije bio slučaj i mi nismo digli ruku za dnevni red kojeg je Novalić sam kreirao“, kazala nam je Jelka Milićević, ministrica financija i dopredsjednica Vlade Federacije BiH. Osim samovolje u kreiranju dnevnog reda, Novaliću se zamjera i njegova obimnost. Na dnevnom redu žurne sjednice našle su se čak 43 točke što u strankama koje pored SDA imaju ministre u Vladi Federacije BiH također smatraju neprihvatljivim.

Novalić, kažu, na dnevni red stavlja ono što on i njegova stranka žele, bez konzultacija s Kolegijem na koje ga obvezuje Poslovnik o radu Vlade Federacije BiH.  Zbog izostanka dogovora s SBB-om  oko imenovanja na poziciju zamjenika ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije  BiH,  odnosno postavljanja kadrova SDA umjesto SBB-a,  Novalić odbija sazvati nastavak prije 15 dana prekinute redovite sjednice. Pokušaj da zastoj premosti žurnom sjednicom s dnevnim redom koji je primjeren redovitoj također je propao jer mu partnera iz HDZ BiH i SBB nisu oprostili samovolju u kojoj su interesi SDA važniji od svih ostalih.

Matija Perić/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17