logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Mjestimini Pljuskovi

16°C

Kiseljak

Mjestimini Pljuskovi

Opozicija ima legitimno pravo predlagati smjenu Vlade

premijer fadil

Šefovi zastupničkih klubova Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost BiH, konstatacijom da opozicija ima legitimno pravo predlagati smjenu Vlade, ali da ishod ovisi od glasanja cijelog Parlamenta, prokomentirali su prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi federalnog premijera Fadila Novalića.

Ismet Osmanović, šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije, kazao je i da je ta inicijativa osuđena na neuspjeh jer, po njegovom mišljenju, nema razloga za smjenu.

Nasir Beganović, šef Kluba SBB-a, nije govorio o mogućem ishodu inicijative, a Osmanović je izjavio i da opozicija, uobičajeno, u svim parlamentima svijeta, ispunjava s vremena na vrijeme zadaću predlaganja smjene vlada.

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja aktualnoj vladi Federacije BiH pojavila se u pisanoj varijanti danas tijekom zasjedanja Zastupničkog doma. Njeni potpisnici su 21 zastupnik opozicionih Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte.

Kao razlog su naveli da Predstavnički dom, u ožujku ove godine nije odobrio Vladi izvještaj o prošlogodišnjem radu, kao ni jučer izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog proračuna. /FENA

artinfo.ba | preuzeto s portala poskok.info

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17