logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Mjestimini Pljuskovi

16°C

Kiseljak

Mjestimini Pljuskovi

"Sarajevski kiseljak" osvaja tržište Saudijske Arabije

boca kisele

Novi uspjeh kiseljačke punionice

Sarajevski kiseljak i distributer Natwan International Trading Est Branch potpisali su desetogodišnji ugovor o distribuciji prirodne mineralne vode iz BiH na tržište Saudijske Arabije. Tim partnerstvom Sarajevski kiseljak je ušao na veliki broj prodajnih lokacija u Saudijskoj Arabiji, a u planu je širenje na sve države Perzijskog zaljeva.

Prva isporuka, tri kontejnera s više od 100.000 boca, krenula je danas, a tom događaju prethodili su višemjesečni dogovori i prilagodbe specifičnostima tog zahtjevnog tržišta.

Direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak Davor Čičić istakao je da su ponosni što je kvalitet njihovih proizvoda prepoznat i što se stalno otvaraju prilike za plasiranje na nova tržišta.

"S obzirom na to da je riječ o sklopljenom poslu koji obuhvata značajnu količinu, očekujemo da će se ovo uveliko pozitivno odraziti na ovogodišnje izvozne rezultate. Mi ćemo i dalje raditi na jačanju naše pozicije kako na ovom tržištu tako i na ostalim", rekao je Čičić.

Sarajevski kiseljak trenutno više od 30 posto proizvodnje plasira na tržišta Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije i Danske, priopćeno je iz ovog poduzeća.

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17