logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

10°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

Formiranjem nove škole u Jajcu provodi se odluka Sabora SBŽ

cerkez izjava

Škola će raditi ukoliko bude interesa učenika i roditelja

Ministrica obrazovanja Srednjobosanske županije (SBŽ) Katica Čerkez izjavila je kako se formiranjem nove srednje škole u Jajcu provodi odluka koju je donijela Sabora SBŽ-a, ocijenivši kako će škola profunkcionirati samo ako za nju budu zainteresirani učenici i njihovi roditelji.

Čerkez je podsjetila da je Sabor SBŽ-a, glasovima zastupnika donio odluku o osnivanju nove srednje škole, dodavši da je njezina obveza tu odluku i provoditi, onako kako je to definirano Zakonom.

"Vlada je imenovala vršitelje dužnosti ravnatelja i članova školskog odbora, a odobrila je i nabavku namještaja za školu jer moramo izvršiti sve pripreme sukladno odluci Sabora SBŽ-a. Dakle, Sabor je taj koja osniva školu, a ne ministrica. Međutim, ponovno naglašavam, ukoliko djeca i njihovi roditelji ne pokažu interes za upis, škola neće ni profunkcionirati", kazala je Čerkez za Fenu.

Na upit da prokomentira posljednja događanja u Jajcu, odnosno sve glasnija protivljenja otvaranju nove srednje škole koja će, uz postojeće dvije s hrvatskim nastavnim planom i programom, raditi po bosanskom nastavnom planu i programu, ministrica je kazala kako je obrazovanje u BiH uspostavljeno poput države BiH prenosi Dnevnik.ba.

"Nažalost, vrlo kaotično. Međutim, jedno je obrazovanje, a drugo pokušaj određenih interesnih skupina i politika koji pred izbore žele nametnuti ovaj problem. On zaista jeste problem, ali se ne nameće kroz izborni program, nego kao struka. Reforma mora biti ozbiljna, stručna, znanstvena i zakonita", istaknula je Čerkez.

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17