logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

24°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

Proračun Jajca ide na arbitražu

jajce proracun

Odluku će donijeti Ministarstvo financija FBiH

Nakon što je načelnik općine Jajce Edin Hozan samovoljno proglasio proračun općine Jajce te odlučio samostalno upravljati proračunskim novcem, hrvatski vijećnici u Općinskom vijeću Jajce odlučili su podnijeti Federalnom ministarstvu financija zahtjev za arbitražu. U dokumentu koji potpisuje 11 vijećnika iz reda hrvatskog naroda navodi se kako je Hozan donio 7. travnja odluku o proračunu općine Jajce za 2017. godinu te je ista objavljena u Službenim novinama tri dana poslije, piše Večernji list.

"Proglašeni proračun u poziciji po nazivom 'Grant zajednička komunalna potrošnja', u kojoj su predviđena sredstva u iznosu od 1,135.000 maraka, predstavlja veliku opasnost za funkcioniranje Općine kao jedinice lokalne samouprave. To predstavlja izravno kršenje Statuta općine Jajce. Naime, Zakonom o načelima lokalne samouprave jasno su definirane ovlasti koje u jedinicama lokalne samouprave pripadaju Općinskom vijeću kao zakonodavnom tijelu", navodi se u dopisu koji je upućen Federalnom ministarstvu financija.

Dalje se navodi kako je načelnik Hozan izravno prekoračio svoje ovlasti, uređivao djelatnosti koje nisu u njegovoj nadležnosti, donio program koji je isključivo u nadležnosti Općinskog vijeća te neovlašteno raspolagao s 1,135.000 maraka.

"To je samo nastavak pravnog nasilja koje se provodi nad Hrvatima Jajca nakon lokalnih izbora. Načelnik Hozan i njegova stranka ponašaju se kao da uopće nije bilo izbora prošle godine u listopadu. Oni i dalje vladaju općinom, odbijaju razgovore o novoj vladajućoj koaliciji. Očito je kako za takvo ponašanje imaju blagoslov stranačkoga vodstva SDA jer nitko ne reagira na ovo što se događa u Jajcu s njihove strane", rekli su za Večernjak hrvatski vijećnici.

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17