logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

24°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

Izborni zakon BiH ide u parlamentarnu proceduru

hns 17 sjednica 1

Zasjedalo Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je svoju 17. sjednicu u Mostaru. Na sjednici je komentirana aktualna politička situacija te je analizirano trenutno stanje na svim razinama vlasti.

Razmatrana su pitanja promjene izbornog zakonodavstva. Izmjene će se uputiti u parlamentarnu proceduru putem parlamentarnih klubova na razini BiH i FBiH.

Stav HNS-a o izmjenama Izbornog zakona BiH koji je već ranije prezentiran javnosti, u parlamentarnu proceduru uputit će klubovi HNS-a u Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u narednih pet, šest dana.
Predsjedništvo HNS-a ništa nije mijenjalo od ranijih prijedloga. Na sjednici je prezentiran jasan koncept kako HNS misli da treba udovoljiti odluci Ustavnog suda BiH i konstitutivnosti naroda.

Također je kazano kako bi se najdalje do kraja travnja u proceduru poslalo nekoliko zakonskih rješenja, pored izmjena Izbornog zakona, pri čemu će HNS nastojati dobiti podršku predstavnika drugih naroda, priopćeno je iz HNS-a BiH.

hns 17 sjednica 2

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17