logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Sunano

12°C

Kiseljak

Sunano

Nova uprava „Agrokora“ otkazala sastanak s predstavnicima vlasti u BiH

agrokor

Prvo će utvrditi stanje u koncernu, a onda sastanci

Sastanak predstavnika bosanskohercegovačkih tvrtki koje djeluju kao dio koncerna "Agrokor" i predstavnika vlasti u Bosni i Hercegovini, zakazan za danas, otkazan je po nalogu nove središnje uprave "Agrokora", potvrđeno je iz ureda predsjednika vlade Federacije BiH koji je bio jedna od organizatora tog sastanka.

Predstavnici pet tvrtki iz BiH koje djeluju u sastavu 'Agrokora' izvijestili su nas da im je nova uprava poslala uputu po kojoj do daljnjeg trebaju otkazati sve sastanke dok oni ne utvrde kakvo je stanje, kazao je Zoran Blagojević, savjetnik federalnog premijera.

Entitetski premijer Fadil Novalić planirao je s predstavnicima Konzuma BiH te još četiri tvrtke, koje u toj zemlji djeluju kao dio "Agrokorova" koncerna, razgovarati o finanancijskom stanju te dugovima dobavljačima.
U razgovore su trebali biti uključeni i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te državni ministri financija i vanjske trgovine Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović.

Ministar Šarović ranije je iznio podatak kako je procjena da "Agrokorove" tvrtke dobavljačima iz BiH duguju oko 250 milijuna konvertibilnih maraka (127 milijuna eura), no savjetnik federalnog premijera u izjavi za Hinu je istaknuo kako se u javnosti za sada spominju brojke za koje nitko ne zna jesu li i koliko točne.

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17