logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

10°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

HDZ BiH: HDZ 1990 vodi politiku protiv hrvatskih medija u BiH

radio postaja

Izostanak podrške vijećnika HDZ-a 1990 Radiju Herceg Bosne, na posljednjoj sjednici livanjskog Općinskog vijeća na kojoj se trebala odrediti samo namjena sredstava općinskim proračunom već odobrenih sredstava ovoj medijskoj kući, razotkrio je politiku Devedesetke ne samo prema hrvatskim medijima, nego i interesima hrvatskog naroda u cjelini.

Kada stranka koja ima hrvatski predznak, u državi gdje se njezinom narodu brani ustroj hrvatskih javnih medija, ne da podršku jedinom preostalom hrvatskom mediju koji emitira program na cijelom području BiH, onda se može zaključiti kako se radi o klasičnoj nacionalnoj izdaji i ta bi se stranka trebala priključiti SDA-u, SDP-u ili DF-u, a ne skrivati iza hrvatskog predznaka i akronima HDZ-a, pod kojim su Hrvati obranili i sačuvali slobodu i suverenost, priopćeno je iz HDZ BiH.

Postojanje hrvatskih javnih medija je osnovna demokratska infrastruktura za izgradnju i očuvanje identiteta jednog naroda i njihovo očuvanje i osnutak je vitalni hrvatski nacionalni i politički interes. Devedesetka to zna, te otud i tolika žestina napada na Radio.

Ovo je njihova priprema za ulazak u nove Alijanse i Platforme. Žele se dokazati svojim gospodarima - velikobošnjačkim unitaristima u Sarajevu. Otud otpor danas prema Radiju Herceg-Bosne, a sutra prema državnom javnom kanalu na hrvatskom jeziku. Otud napad na Mostar i Hercegovinu i priča o malim i velikim Hrvatima. Oni žele podijeliti Hrvate na Bosance i Hercegovce, male i velike, Livno i Tomislavgrad, sijati mržnju između njih i tako zavladati. Čija je stranka koja tim metodama želi doći na vlast, hrvatska sigurno nije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17