logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

VUKOJA: Nastave li dekonstituirati Hrvate unitaristi će sami stvoriti i hrvatsku samoupravu i treći entitet

ivan vukoja

Nastave li dekonstituirati Hrvate i tjerati ih iz institucija Federacije i države, bošnjačko-bosanski unitaristi će kao rezultat dobiti hrvatsku samoupravu i treći entitet. Ako se nastavi proces dekonstituiranja i deinstitucionaliziranja Hrvata na razini Federacije BiH a ne bude Trećeg, doći će u pitanje i opstanak Bosne i Hercegovine jer će „građani RS-a“ jedva dočekati da dekonstituiranje i deinstitucionaliziranje Hrvata u Federaciji iskoriste kao konačni i neoborivi argument da BiH nije moguća i da oni imaju pravo na referendumu odlučiti napustiti takvu BiH , napisao je između ostalog Ivan Vukoja, u kolumni napisanoj kao reakcija na niz nacionalistčkih ispada zadnjih dana od strne medijskog Sarajeva.

Vukoja dalje piše:

Koji bi, u tom slučaju, politički razuman razlog Hrvati mogli imati da stanu u obranu takve BiH u kojoj su protuustavno, pravnim i političkim nasiljem dekonstituirani i deinstitucionalizirani? I može li opstati cjelina sastavljena od tri dijela ukoliko jedan dio tu cjelinu sebično prisvaja i s pozicije vlastitih partikularnih interesa brani od preostala dva dijela? Stoga, Bosni i Hercegovini ne prijeti raspad zbog hrvatskih zahtjeva da na političkoj i institucionalnoj razini dobiju ono što im po Ustavu BiH pripada, nego zbog unitarističkih politika koje im to ustavno pravo negiraju i onemogućavaju.

Ne prijeti Bosni i Hercegovini raspad zbog hrvatskih zahtjeva za jednakopravnošću, nego zbog unitarističkih politika dekonstituiranja i deinstitucionaliziranja Hrvata. Alijansa, Željko double Komšić i Platforma su bili samo najočitiji pokazatelji bošnjačko-bosanskog hegemonizma i unitarizma zaogrnutog u plašt građanskog patriotizma samoprozvanih probosanskih snaga.

im|artinfo.ba, preneseno s portala poskok.info

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17