logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

4°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ranko Debevec položio svečanu zakletvu za predsjednika Suda BiH

ranko debevec

Sudac Ranko Debevec danas je položio svečanu prisegu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), priopćeno je iz VSTV-a.

Predsjednik Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i drugih gostiju.

Prilikom polaganja svečane prisege, predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je istakao uvjerenje da imenovanjem Debeveca nastupa nova era za funkcioniranje i rad Suda Bosne i Hercegovine, ističući da će predsjednik Debevec, kao rukovoditelj institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda Bosne i Hercegovine i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda Bosne i Hercegovine te da će od njegovog imenovanja imati koristi svi građani Bosne i Hercegovine, pravosudni sustav u cjelini kao i suci Suda Bosne i Hercegovine, priopćili su iz VSTV-a u povodu ovog događaja.

VSTV BiH je, tijekom sjednice koja je bila održana 14. prosinca 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Ranka Debevexa na poziciju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine.

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17