logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Dodik: Sanjam dan kad ćemo se ujediniti s maticom Srbijom

dodik dan rs

Sanjamo da se pripojimo i budemo jedinstveni dio zajedno s maticom Srbijom, izjavio je večeras u Banjoj Luci predsjednik RS-a Milorad Dodik, na svečanoj akademija, u povodu Dana RS-a, koji je neustvanim osporio Ustavni sud BiH.

Taj san, ustvrdio je, bit će jednog dana ostvaren.

-Ovih 25 godina formiranja RS bilo je upečatljivo još po nečemu. Branili su nam da sanjamo. Odnosno branili su nam kazati što sanjamo. A kao oni to nisu znali, da se naš san uporno obnavlja i da će jednog dana biti ostvaren. Tu se ništa nije promijenilo - naveo je Dodik.

Bez obzira na zabrane da se to sanja i da postoji RS, kazao je, Srbi imaju pravo sanjati i bit će to što hoće.

Ističući kako zna da je RS "trn u oku mogima", dodao je kako stoga nitko ne može biti neupućen, već da političari moraju vidjeti probleme i dati rješenje i da RS "zbog navijačkojg odnosa" NATO saveza nije spremna uputiti se ka tom vojnom savezu i zagovarat će vojnu neutralnost.

Dodik je ponovio kako će RS, koju je nazvao "časnom teritorijalnom državnom organizacijom" nastaviti slaviti svoj dan te će nastaviti suradnju sa Srbijom i Rusijom kao i Kinom te želi obnoviti veze s novom američkom admnistracijom.

Na svečanoj akademiji je govorio predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ističući kako je sveta dužnost da Republika Srpska opstane, da raste i da razvija te da nema uspješne BiH, bez uspješne RS.

Rekao je kako se 25 godina Srbi bore za RS, koja svojim postojanjem podsjeća da ima Srba u BiH i kako „plan da nestanu nije uspio“.

Ističući kako se ne može zabraniti RS da slavi svoj dan i, kako je naveo, svog sveca, naveo je da dok ima RS-a ima i Srbije.

Nikolić je čestitao RS-u na referendumu o njenom danu, te dodao kako se odluke naroda moraju poštovati.

Kazao je kako svi dužnosnici Srbije žele suradnju s RS te da je on svjedok koji će na bilo kojem sudu braniti RS.

Redatelj Emir Kurturica je, u obraćanju na svečanoj akademiji, govorio negativno o politici člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te se osvrnuo na srpsku tradiciju, na patrona RS-a svetog Stefana, njenu ugroženost, kao i atomsku bombu koju žali što nema...

Na početku svečane akademije, kojoj su nazočili predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin te Nebojša Stefanović, predstvanici Vojske Srbije, ambasadori Srbije Stanimir Vukičević i Ruske Federacije Petar Ivancov, delegacija francuskog Nacionalnog fronta stranke Marine Le Pen, te drugi srpski predstavnici vlasti RS-a i BiH, izvedena je himna RS-a „Moja Republika“, ali i himna Srbije „Bože pravde“.

U večernjim satima održan je kuturno zabavni program na Trgu Krajine, koncert trubača pod motom „Sto srpskih truba Srpskoj na dar“, te nastup beogradske grupe “Legende”, čime je završena proslava Dana Republike Srpske.

dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17