logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Mjestimini Pljuskovi

16°C

Kiseljak

Mjestimini Pljuskovi

Proračunski korisnici u Jajcu bez plaća do daljnjeg jer nema dogovora o novoj vlasti

ov jajce

Iako je od objave službenih rezultata lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini prošlo više od dva mjeseca, u pojedinim općinama još uvijek nije formirana nova vlast. Najteže stanje vjerojatno je u općini Jajce, gdje lokalni SDA još uvijek ne želi prihvatiti činjenicu da je koalicija hrvatskih stranaka “Zajedno za bolje sutra Jajcu” osvojila čak 11 mandata u Općinskom vijeću i da se bez njih vlast ne može formirati. Iz SDA nedavno su poručili kako bi sastavili vlast bez legitimnih hrvatskih predstavnika te iza kulisa pokušavaju na sve načine zadržati konce vlasti u ovoj općini u svojim rukama.

Nema kompromisa

- Organizirali smo sastanke na kojima smo pokušali doći do kompromisa s predstavnicima SDA, ali nije bilo spremnosti na kompromis s njihove strane. Oni su preuzeli obvezu da će organizirati idući sastanak, ali još nismo dobili poziv na razgovore. Također, SDA još uvijek nije ponudio svoj prijedlog koalicijskoga sporazuma, a s druge strane, naše prijedloge je odbio, rekao nam je Ivo Šimunović uime koalicije “Zajedno za bolje sutra Jajcu”. Dodaje kako još uvijek nema nikakve naznake da bi SDA mogao uputiti poziv za sastanak, što znači kako će se kriza vlasti nastaviti i u idućim tjednima.

- Proračun općine nije usvojen, nema ni odluke o privremenom financiranju, što znači kako će svi proračunski korisnici ostati do daljnjega bez plaća. Neće se moći financirati osnovne potrebe županije, a žitelji Jajca traže odgovor kako dalje. Mi iz koalicije “Zajedno za bolje sutra Jajcu” ne osjećamo odgovornost za posljedice i pozivamo još jednom na razum i kompromis te da konačno formiramo novu vlast uvažavajući izborni rezultat, poručili su naši sugovornici.


im|artinfo.ba, preuzeto s portala vecernji.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17