logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

4°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Iz "Sarajevskog kiseljaka" potvrdili potpisivanje novog koncesijskog ugovora

kis tradicija

Ugovor značajan za daljnji razvoj, moguće nove investicije i nova radna mjesta

"'Sarajevski kiseljak' d.d. je u skladu sa postojećim zakonom o koncesijama potpisao Ugovor s ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanske županije na novih 30 godina. Navedeni Ugovor će biti značajan za daljnji razvoj 'Sarajevskog kiseljaka' i potencijalno nova ulaganja, širenje proizvodnje, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta", priopćili su nam danas iz "Sarajevskog kiseljaka" kao odgovor na naše jučerašnje upite što će novi Ugovor o koncesiji donijeti "Sarajevskom kiseljaku".

Podsjećamo, u skladu s odlukom Vlade Srednjobosanske županije, Salkan Merdžanić, ministar poljoprivrede, vodiprivrede i šumarstva u Vladi SBŽ i Tomislav Slišković, direktor "Sarajevskog kiseljaka" ovih su potpisali su Ugovor o koncesiji za iskorištavanje, punjenje i prodaju mineralne vode s nekoliko izvorišta u općini Kiseljak. Potpisivanju Ugovora s županijskim ministrstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prethodio je raskid Ugovora kojeg je punionica "Sarajevski kiseljak" imala s Vladom Federacije BiH, odnosno ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Budući da su koncesija za mineralne vode prešle u nadležnost županija, raskid ugovora sa "Sarajevskim kiseljakom" bio je logičan slijed događaja, a novi Ugovor s resornim ministarstvom Vlade SBŽ način da punionica nastavi s radom i zadrži postojeća radna mjesta.

Sudeći po odgovoru kojeg smo dobili iz "Sarajevskog kiseljaka" moguće su i nove investicije koje donose i nova radna mjesta.

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17