logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

KAD RADI MAŠINERIJA: Bošnjaci Središnje Bosne glasovali za Komšića i SDA

bakir i komsic

Iako se Komšićeva stranka Demokratska fronta raspala još nakon Lokalnih izbora 2016. godine, Sejdo je uspio zahvaljujući SDA-ovoj stranačkoj infrastrukturi i glasačkoj mašineriji, ući u fotelju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Željko Sejdo Komšić je po treći put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Iako se Komšićeva stranka Demokratska fronta raspala još nakon Lokalnih izbora 2016. godine, Sejdo je uspio zahvaljujući SDA-ovoj stranačkoj infrastrukturi i glasačkoj mašineriji, ući u fotelju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Zanimljivo je kako je Komšić u Županiji Središnja Bosna koja je dugi niz godina bastion HDZ-a BiH i SDA, dobio gotovo 16 tisuća glasova i to u bošnjačkim sredinama što je vidljivo analizom biračkih mjesta po općinama u Središnjoj Bosni.

Istovremeno, sama stranka Demokratska fronta za Skupštinu Županije Središnja Bosna osvojila je nešto više od pet tisuća glasova, točnije, 5,415.

swcttQo

Za Komšića se glasovalo u bošnjačim biračkim mjestima diljem Središnje Bosne, poput Han Bile i Mehurića u Travniku, Opare, inače utvrde SDA u Novom Travniku, ali i vehabijskih naselja kao što su to Kaćuni u Općini Busovača.

Sejdo Komšić je tako kao kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u 11 općina Županije Središnja Bosna osvojio ukupno 17.738 glasova.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17