logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Večernjak tvrdi: Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasuju za Komšića

dzamija

Izvor ovog lista pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama.

Bošnjacima je u džamijama, na vjerskom obredu, dva dana uoči uopćih izbora, usmeno preporučeno da uz bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, trebaju glasovati i za kandidata iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, piše "Večernji list" izdanje za BiH.

Izvor ovog lista pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama.

"Na primjer, ako u jednom domaćinstvu postoje tri registrirana birača, preporučeno nam je da dva glasaju za Džaferovića, a jedan za Komšića", pojasnio je izvor "Večernjeg lista", koji nije želio otkriti identitet zbog straha da bi on i njegova obitelj mogli imati probleme.

Kao dokaz da vjernici islamske vjeroispovijesti bez pogovora slušaju svoje vjerske poglavare list navodi podatak da je Komšić na proteklim izborima dobio čak i više glasova od bošnjačkog kandidata Džaferovića.

Isti izvor navodi da je izbor Komšića samo jedan u nizu koraka ka ostvarenju dugoročnog plana eliminiranja legitimnih hrvatskih predstavnika s političke scene i pretvaranja FBiH u entitet bošnjačkog naroda.

List podsjeća da je samo nekoliko dana pred izbore u BiH poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio da nije uredu da pripadnici jednog naroda biraju predstavnike drugog.

artinfo.ba | preuzeto s portala bljesak.info

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17