logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

3°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Zastupnici HDZ-HNS neće prisustvovati današnjoj sjednici Zastupničkog doma

zastupnicki pfbih

Klub zastupnika HDZBiH-HNS neće prisustvovati izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sazvanoj za danas u Sarajevu, priopćeno je iz tog kluba.

- Klub zastupnika HDZBiH-HNS, uvažavajući značaj Prijedloga zakona o razvojačenim braniteljima i članova njihovih obitelji i Prijedloga zakona o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja, neće sudjelovati na današnjoj 32. izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Razlozi za ovakav stav vezani su za grubo kršenje Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Ustava BiH i presude Ustavnog suda BiH usvajanjem zakona o izbornim jedinicama i brojem mandata Parlamenta Federacije BiH od strane bošnjačkih stranaka, a bez hrvatskih zastupnika.

Stavljajući entitet iznad države, entitetski parlament iznad državnog i zakon na entitetskoj razini iznad državnog zakona, bošnjačke stranke su prijedlogom "zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH" izveli udar na državu, ugrozili ustavno-pravni poredak BiH, prekršili Ustav BiH i Daytonski sporazum - kaže se, između ostalog, u priopćenju zastupničkog kluba HDZBiH-HNS.

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17