logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

3°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Usvojen rebalans Proračuna ŽSB:Više sredstava za ceste, prijevoz učenika,povećanje plaća

sabor klub hdz

 

Sabor Županije Središnja Bosna usvojila je u utorak rebalans proračuna za ovu godinu, kojim je planirano da on iznosi oko 219,3 milijuna maraka, što predstavlja povećanje za 18,4 milijuna maraka.

Ovim rebalansom je, među ostalim, predviđeno povećanje bruto plaća za više od 5.200 proračunskih korisnika, za koje će, uz doprinose, biti izdvojeno dodatnih 4,1 milijun maraka.

Ministar financija Zoran Marković kazao je novinarima kako će osnovice za obračun plaća, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, biti uvećana za šest posto, odnosno s 250 na 265 maraka.

Na pitanje novinara da prokomentira opravdanost ovakve odluke, osobito u predizborno vrijeme, Marković je rekao da plaće u javnom sektoru ŽSB nisu uvećavane zadnjih deset godina.

markovic-ministar.jpg

Među razlozima za rebalans proračuna navedeno je da će, temeljem potpisanog Kolektivnog ugovora, doći i do izmjene koeficijenata za obračun plaća nastavnika u osnovnim školama, te pomoćnog osoblja u osnovnim i srednjim školama, kao i izjednačavanja koeficijenata ravnatelja u osnovnim s onima u srednjim školama.

Rebalansom su, među ostalim, za 12 milijuna maraka uvećani kapitalni transferi, a radi se o kreditnom zaduženju za sufinanciranje rekonstrukcije regionalnih cesta.

Također, za prijevoz učenika osnovnih škola planirano je dodatnih 400.000 maraka, s obzirom na izmjene zakona kojima je određeno da plaćeni prijevoz imaju učenici koji su od škole udaljeni najmanje dva kilometra, umjesto dosadašnja četiri kilometra.

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17