logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Bradara sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena

bradara i poslovne zene

Udruženje poslovnih žena u BiH nakon nedavno organizirane pete po redu međunarodne konferencije "Dani poduzetništva žena 2018" danas je posjetilo predsjedateljicu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidiju Bradara koja je bila i pokroviteljica spomenutog događaja.

Naime, ova nevladina organizacija radi na razvoju poduzetništva žena kroz međusobno povezivanje žena poduzetnica, poslovnih žena, edukaciju i savjetovanje a povodom današnjeg sastanka predsjedateljici su uručili i zahvalnicu za podršku „Danima poduzetništva“.

Sastanku su nazočile Aida Zubčević predsjednica Udruženja te članica Uprave Kristina Miklavčić koje su sa predsjedateljicom razgovarale općenito o položaju žena u bh. društvu, načinima njihova osnaživanja i ohrabrivanja u poslovnim poduhvatima, razlikama u određenim lokalnim sredinama ali i određenim zakonskim rješenjima koje reguliraju ili bi mogle utjecati na ovu oblast.

Predsjedateljica se obvezala i na buduću podršku Udruženju koje poseban napor ulaže u promociju malih obrta odnosno proizvoda koje žene diljem BiH proizvode te iste pokušavaju plasirati na tržište. Ovi proizvodi su nerijetko i odlična promocija Bosni i Hercegovini općenito stoga se jedan od projekata Udruženja pod nazivom "BH TREASURES" bavi upravo ovom problematikom reforme javne uprave koja treba biti prilagođena i europskim procesima.

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17