logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Bradara: Zakon o izbornim jedinicama neće stupiti na snagu

bradara foto

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara izjavila je za današnje bh. izdanje Večernjeg lista kako Zakon o izbornim jedinicama neće stupiti na snagu.

Nakon što je prošloga tjedna Zastupnički dom Parlamenta FBiH bez hrvatskih zastupnika usvojio Zakon o izbornim jedinicama, očekuje se da se taj zakon nađe pred zastupnicima u Domu naroda.

Bradara tvrdi kako će se zakonska procedura poštivati, no uvjerena je kako zakon neće stupiti na snagu.

- Zakazivanje sjednice nikada nije bilo sporno, pa neće ni sada. To je prije svega moja dužnost i čim se uvjeti steknu, sjednicu ću zakazati. Međutim, iako je Zastupnički dom usvojio zakon još prije tjedan dana, pisana obavijest Domu naroda još nije poslana - kazala je Večernjaku Bradara, a prenosi FENA.

Upitana kako će glasovati Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda, ako i kada taj zakon dođe na dnevni red sjednice, Bradara je odgovorila kako hrvatski klub još uvijek nije zasjedao, ali kako očekuje jedinstven stav "koji će biti u skladu s interesima hrvatskog naroda".

Usvajanje spomenutog zakona bez Hrvata Bradara je ocijenila kao pokušaj pokazivanja snage i dokazivanja kako su Bošnjaci dominanti i najmnogobrojniji te da "ako se drugim konstitutivnim narodima njihovo mišljenje ne sviđa, oni jednostavno mogu sami".

- Ne shvaćaju, međutim, da je najveća odgovornost onih koji su najbrojniji te da upravo oni moraju svojim ponašanjem održavati duh BiH koja je multinacionalna zemlja i ponašati se u skladu s time. Drugog načina nema i ovo je na izvjestan način pokušaj zastrašivanja hrvatskog naroda te poruka kakvom oni ovu zemlju vide u budućnosti - ustvrdila je Bradara.

Dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17