logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

ODGOVOR NA BOŠNJAČKA PREGLASAVANJA: Tematska sjednica o izazovima FBiH na europskom putu bez Hrvata

predstavnicki dom federalnog parlamenta

Predstavnički dom Federalnog parlamenta počeo je tematsku sjednicu o izazovima i perspektivama Federacije BiH na europskom putu.

Sjednici ne prisustvuju poslanici Kluba HDZ-HNS-a, ne zato što nisu opredijeljeni za Europsku uniju i NATO, već što je došlo do preglasavanja kada se donio zakon o izbornim jedinicama u Predstavničkom domu - rekao je potpredsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bošković novinarima uoči sjednice, prenosi FENA.

On je s dopremijerkom i federalnom ministricom financija Jelkom Milićević, koja također dolazi iz stranke HDZBiH, prisustvovao sastanku predstavnika oba doma Parlamenta FBiH, Vlade i međunarodne zajednice sa zastupnicom Europskog parlamenta Tanjom Fajon.

Nakon toga, kako je rečeno, nitko od predstavnika HDZ-HNS-a ne prisustvuje tematskoj sjednici koju je otvorio predsjedavajući Predstavničkog doma Edin Mušić.

On je kazao da je Parlament imao obavezu odgovoriti na set pitanja iz Upitnika Europske komisije, što je u zadanom roku i završio.

"Isto tako u prethodnom periodu Predstavnički dom usvojio je i niz reformskih zakona, a sve u cilju ispunjavanja obaveza u procesima europskih integracija", kazao je Mušić.

Izrazio je zahvalnost Tanji Fajon, osvjedočenom i dokazanom prijatelju Bosne i Hercegovine, koja će, kako se nada, biti uz našu zemlju i dalje.

"Zahvaljujući njenoj inicijativi i upornom lobiranju donesena je jednoglasna odluka na sastanku ministara unutrašnjih poslova 27 zemalja EU o ukidanju viza za građane BiH u prosincu 2010. godine", poručio je Mušić.

Po njegovim riječima, parlamentarnoj raspravi, pored Fajon, doprinijet će direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović, kao i predstavnici Vlade Federacije BiH i međunarodnih institucija.

Iako je bilo najavljen, sjednici ne prisustvuje predsjednik Parlamentarnog foruma za europske integracije BiH Nikola Lovrinović, koji je član HDZ-a BiH.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17