logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

3°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

ČOVIĆ: Kantoni prema Ustavu imaju pravo na uvezivanje. Pripreme su gotove i ured u Bruxellesu se otvara

covic ured u briselu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je otvaranje zajedničkog predstavništva nekoliko kantona iz BiH u Bruxellesu pri Europskoj asocijaciji regija, u okrilju Vijeća Evrope.

Čović je potvrdio i da će 30. srpnja u Zagrebu sudjelovati na svečanosti povodom pet godina članstva Hrvatske u EU, kao i privatnoj večeri na kojoj će, između ostalih, biti i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.“Na tim sastancima i večeri još jednom ću zamoliti i vrlo jasno lobirati za našu BiH, za moju domovinu BiH na njenom europskom putu, na razumijevanju ovih naših međufaza kada imamo i nesnalaženja i problema oko izbornog zakonodavstva.

Vrlo jasno ću kazati da ćemo mi drugim metodama, ovakvim zbijanjem redova, osigurati da legitimni predstavnici naroda budu u vlasti, te da ćemo izbjeći bilo kakvu krizu, a da europski put i kandidatski status bude otvoren odmah nakon izbora i uspostave vlasti”, zaključio je Čović.

Govoreći o predstavništvima u Bruxellesu kazao je da nedostaje predstavništvo koje bi na dostojan način oslikavalo područje gdje žive Hrvati.

“Upravo sukladno ustavima kantona, gdje je omogućeno uvezivanje njihovog zajedničkog djelovanja u sklopu nadležnosti koje im ustavno pripadaju, mi smo završili pripreme i uskoro će taj ured biti otvoren”, izjavio je Čović.

On posebno ističe zahvalnost premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i županijama iz RH, koji su preko svojih ureda u Bruxellesu pomogli da se riješe svi administrativni problemi za otvaranje zajedničkog kantonalnog ureda iz BiH u sjedištu Europske unije.

“Osigurali smo prostor, a definiramo sad način kako ćemo to uraditi i otvaramo ured u Bruxellesu koji će nam omogućiti, prije svega komunicirati s tamošnjom administracijom te omogućiti vezivanje za sve one institucije koje omogućavaju da se priključimo velikim projektima”, kazao je Čović.

artinfo.ba | preuzeto s portala poskok.info

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17