logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

SELIMBEGOVIĆ POTVRDILA POSTOJANJE VIŠE I NIŽE RASE U BIH: U Oslobođenju se Djevica Marija može ismijavati i ljeti i zimi. Ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku

vildana

Direktorica i glavna i odgovorna urednica sarajevskog „Oslobođenja“ Vildana Selimbegović potvrdila je za „Media Daily“, regionalni portal sa sjedištem u Zagrebu koji izvještava o medijima u Jugoistočnoj Evropi, da ugledni hrvatski novinar i pisac Boris Dežulović, poslije više od sedam godina, neće više objavljivati u tom listu s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini.

„Istina je, Boris Dežulović više neće pisati za „Oslobođenje“ i meni je, zaista, žao što je tako jer spadam u one koji su imali privilegiju da čak i prije naših čitatelja uživam u njegovim kolumnama napisanim za naš list“, kazala je Selimbegović za“Media Daily”.

Selimbegović je objasnila i zašto je došlo do prekida saradnje.

„Kao glavna i odgovorna urednica, naravno, da sam stajala iza svih njegovih tekstova što se u proteklih sedam i više godina moglo i vidjeti i pročitati, no odbila sam objaviti kolumnu koja je – po mom uredničkom sudu – bila ne naročito uspješna satira, čiji glavni likovi nisu bili živući političari već Poslanik Muhammed. Duboko vjerujem u novinarske slobode, ali mislim da imamo i odgovornost i obavezu da poštujemo pravo svakog čovjeka da vjeruje i da svoju vjeru iskazuje u skladu sa njezinim običajima. Nemam uopće dilema: ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku“, navela je Selimbegović.

artinfo.ba | preuzeto s portala poskok.info

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17