logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Papa Franjo imenovao mons. Hosera biskupom za Međugorje

hoser

Sveta Stolica objavila je da je papa Franjo imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, prenosi Večernji.hr.

U priopćenju koje je Vatikan objavio na svojim službenim stranicama kaže se kako se 'radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena Mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.'

- Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora je osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost', piše u priopćenju Svete Stolice.

Ovo je, kao što smo u nekoliko navrata pisali, put prema službenom priznanju Međugorja kao marijanskog svetišta.

Poznato je da je dolazak mons. Hosera skinuo stigmu s međugorskog fenomena i da je upravo njegova analiza stanja pridonijela da se riješi pitanje Međugorja. Znakovito je da je objava iz Vatikana došla na blagdan Tijelova.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17