logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

ONLINE MOBILIZACIJA POD GESLOM "I POSLIJE RATA JE RAT" : SDA osnovala brigadu botova uoči izbora, cilj spriječiti specijalni rat protiv Bošnjaka

bakir sda kiseljak

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije ozbiljno je pristupila zadatku internet mobilizacije članstva s ciljem kreiranja javnog mnijenja i radu na društvenim mrežama u predizbornoj kampanji, a tome svjedoči dopis koji je upućen Općinskim odborima, navode bošnjački mediji.

"Potrebno da je svaki Općinski odbor delegira od jedne do tri osobe u skladu sa stvarnim mogućnostima u njihovoj bazi i da dostavi osnovne podatke o njima: ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, e-mail, opštinski odbor iz kojeg dolazi i zanimanje", navodi se.

U nastavku pisma koje je adresirano OO Asocijacije mladih SDA, traže se osobe koje će biti "na punom raspolaganju u online prostoru" te da razumiju i prate aktualni politički i javni diskurs.

"Molimo da posebno uzmete u obzir kako je neophodno da delegirane osobe zaista budu oni koji su spremni posvetiti se online platformi koju kreiramo i oni koji su se već do sada dokazali u spremnosti na iznošenje svojih stavova na društvenim mrežama", navedeno je.

Predsjedništvo AM SDA će nakon što dobije imena osoba koje će raditi na kreiranju javnog mnijenja na društvenim mrežama i portalima u BiH, formirati specijalni tim kojem će planirane aktivnosti biti prezentovane u mjesecu svibnju kada će početi predizborna kampanja, ali i mjesec u kojem će biti službeno poznat kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH. Za sada se špekulira imenima Denisa Zvizdića, Sebije Izetbegović, Halida Genjca i Šefika Džaferovića.

U pismu kojeg potpisuje predsjednik AM SDA Salko Zildžić naglašava se da se SDA trenutno nalazi pod "medijsko-obavještajnom okupacijom".

"Naš narod već ozbiljno postaje žrtva specijalnog rata koji se vodi protiv njega. Iz tog razloga apelujemo na sve vas da ovom zadatku odabira osoba pristupite krajnje odgovorno", navedeno je.

Ipak, istaknuto je kako će oni koji pokažu aktivan angažman rukovodstvo stranke znati prepoznati, odnosno nagraditi. Na kraju pisma naveden je i citati nekadašnjeg zapovjednika tzv. Armije BiH, Izeta Nanića:"I poslije rata je rat".

"Nemojmo dozvoliti da nas specijalnim ratom i subverzivnim sredstvima u miru poraze oni kojima to nije pošlo za rukom otvorenim ratom i agresijom", zaključeno je u dopisu AM SDA.

Dnevnik.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17