logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Knezović novinarima: Intervjuirajte Suljagića, BiH je ratificirala Istanbulsku konvenciju

knezovic m

Strasti oko Istanbulske konvencije u Hrvatskoj se ne smiruju, dok su jedni protiv ratificiranja iste, drugi su za. Čak je i Plenović ušao u svojevrsni sukob s Crkvom jer je naložio ratifikaciju iste...

U Bosni i Hercegovini Istanbulska konvencija je ratificirana još 2011. godine.

Istanbulska konvencija i Gornja Maoča

Upravo tu tezu su koristili u Hrvatskoj kao jedan od argumenata zašto ratifikacija iste ne donosi nikakvu korist ženama kad je u pitanju njihova zaštita.

"Otkad je BiH ratificirala Istanbulsku konvenciju, u Gornjoj Maoči više nema stereotipnih rodnih uloga, a na lokalnom tržištu rada najviše se traže Diversity Manageri", napisao je na svom Facebook profilu Mate Mijić, kolumnist zagrebačkog Večernjeg lista.

ik 2

Ironizacija

Aktivist i politički komentator Marijan Knezović ironizirao je cijelu situaciju oko Istanbulske konvencije uputivši novnare da obave intervju s Emirom Suljagićem.

Podsjetimo, Suljagić je prije nekoliko godina punio medijske stupce zbog nasilničkog ponašanja prema vlastitoj supruzi. Obavljao je najviše političke dužnosti u BiH, promijenio niz stranaka i svakim novim prelaskom postajao sve radikalniji nacionalist i predvodnik ekstremne bošnjačke desnice.

"Preporučam hrvatskim novinarima da intervjuiraju Emira Suljagića, nasilnika nad ženama i jednog od predvodnika sarajevske “građanske” ljevice. Izvrstan je sugovornik po pitanju IK. Naime, BiH je još 2011. ratificirala Istanbulsku konvenciju, a ovaj i iza toga tukao žene, pa bi svakako bilo dobro čuti njegovo iskustvo s konvencijom i kako to da ona nije pomogla njegovim žrtvama. Prije intervjua iskoristit pogodnosti Istanbulske i pitati ga kojem rodu pripada, budući da muškarac sigurno nije onaj koji lupa žene", napisao je Knezović na svom Facebook profilu.

ik 3

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17