logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

11°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

SDA se raspada, napustila ih četiri važna člana

balon sda

Na konstituirajućoj i prvoj radnoj sjednici koja je održana u ponedjeljak, 12. veljače, Općinski izvršni odbor SDA Zenica na prijedlog Komisije za vanstatutarno djelovanje isključio je iz stranke četiri člana.

Kako je priopćeno, SDA je isključila: Omera Škalju, inače zastupnika u Federalnom parlamentu, te još tri člana: Miralema Redžića, Kemala Efendića i Selmira Čolakovića.

''Razlozi za njihovo isključenje iz članstva javnosti su poznati od ranije, a mogu se u najkraćem svesti na protustatutarno djelovanje, grubo narušavanje ugleda stranke i otvoren rad za političke oponente, posebice Nezavisni blok. Komisija za vanstatutarno djelovanje je Općinskom izvršnom odboru iznijela jasne dokaze i argumente nakon kojih je Općinski izvršni odbor SDA Zenica donio jednoglasnu odluku o njihovom isključenju. Na ovaj je način, nakon Izborne skupštine održane 03. veljače, novoformirani Općinski izvršni odbor beskompromisno krenuo u reformu zeničke SDA, njeno čišćenje od karijerista i nesposobnih kadrova koji su u posljednje vrijeme narušavali ugled najjače političke organizacije u Bosni i Hercegovini'', priopćeno je iz SDA Zenica.

U priopćenju piše da zenička SDA okreće novi list u svom radu i nastavit će s reformskim procesima o čemu će javnost u svakom trenutku biti obaviještena.

''Istrajat ćemo na uklanjanju onih koji SDA vide kao odskočnu dasku za ostvarenje osobnih interesa i u punom kapacitetu ćemo se posvetiti kadrovskom osvježenju, institucionalnom jačanju i promoviranju temeljnih vrijednosti na kojima je SDA nastala i opstala na političkom tlu Bosne i Hercegovine'', navode iz SDA Zenica.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17