logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

15°C

Kiseljak

Oblano

  • HNS

Složni gospodarstvenici iz Gruda

gospodarstvenici grude

U sklopu obilježavanja Dana općine Grude, u srijedu je na Agroturizmu Marića gaj održan peti susret grudskih gospodarstvenika koji je okupio veliki broj poduzetnika.

Tom prigodom, općinski načelnik Ljubo Grizelj kazao je kako je grudsko gospodarstvo najkvalitetniji segment grudskog života te kako se, usprkos gospodarskoj krizi, bilježi rast poslovanja svih poduzeća.

U prezentaciji stanja gospodarstva Darija Marković govorila je o trenutnim pokazateljima, rezultatima i postignućima Općine Grude.

Istaknuto je kako broj zaposlenih raste u posljednje tri godine, pa je tako trenutno zaposleno oko 3500 ljudi, od čega 2800 u privatnom i 700 u javnom sektoru.

Okupljenima se obratio i voditelj Odjela za poduzetništvo u agenciji REDAH Nevzet Sefo te Haris Komić, koji je prezentirao projekt LIFE - poboljšanje lokalnog okruženja za investiranje u Općini Grude.

Ekonomski savjetnik u gospodarskoj komori Grada Mostara, izaslanik njemačke vlade Jens Muller govorio je o primjerima dobre prakse dualnog obrazovanja u njemačkom školskom sustavu.

"S jedne strane poduzetnici trebaju vidjeti svoju šansu da sudjeluju u stvaranju kvalitetne radne snage, a s druge strane, mladi ljudi priliku da već u početnim fazama svoga školovanja osiguraju sebi buduća radna mjesta", kazao je Muller.

Proslava Dana općine Grude završit će sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća u kinodvorani Grude, u petak, 17. studenoga, u 11 sati.

Na sjednici se očekuju uzvanici iz susjednih gradova i općina, županija kao i iz susjednih zemalja, te gosti s viših razina vlasti.

Na svečanoj sjednici prigodno će biti uručeno javno priznanje poduzeću Drinovci iz Gruda, za poslovni pothvat izgradnje i realizacije projekta velikog skladišnog distributerskog prostora u poslovnoj zoni Poljanice.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17