logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Sunano

12°C

Kiseljak

Sunano

mBot robotići stigli i u OŠ Kiseljak:Počinju prijave za natjecanje

roboti-djeca

Udruga Hello World (SPARK school), kao jedna od najstarijih članica SPARK grupacije, aktivno želi doprinijeti poboljšanju formalnog i neformalnog obrazovanja u području robotike, automatike i programiranja. Vođeni tom idejom odlučili su pokrenuti projekt SPARKreators. Svoje sudjelovanje u ovom projektu mogle su prijaviti sve osnovne škole s područja Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta je da djeca od najranije dobi steknu znanja u tzv. STEM zanimanjima, što je zapravo akronim sastavljen od riječi science, technology, engineering and mathematics (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenjem kroz igru želi se motivirati djecu na usvajanje znanja iz navedenih zanimanja koja će imati priliku pokazati na organiziranim natjecanjima u sklopu SPARKreators lige.

25.1.2017. godine u Mostaru je održana konferencija na kojoj je projekt i predstavljen. Osnovnu školu Kiseljak je predstavalja nastavnica Valentina Vidović koja je uz podršku ravnateljice napravila i prijavu za sudjelovanje u projektu. Ukupno se prijavilo 348 škola te će svaka škola dobiti dva robotića.

Ovih dana i Osnovna škola Kiseljak je dobila dva mBot robota koji će omogućiti sudjelovanje u natjecanju na razini BiH.

Naša škola je i regionalni centar za škole koje se nalaze u blizini, točnije za 12 škola čiji su predstavnici prošli i određene edukacije od strane Spart tima.

Učenici na sekciji Mladi informatičari su sastavili jedan robotić te ga pokrenuli. Jedan dio učenika je pokušao programirati robota uz pomoć nastavnice informatike Naredni tjedan,točnije od ponedjeljka će biti otvorene prijave za sve učenike koji žele pokušati programirati robote i natjecati se. Natjecanje će biti u dva kola, online i fizičko kolo. U našoj školi biti će formirana dva tima:

- tim za učenike od II. do V. razreda

- tim za učenike od VI. do VIII. razreda

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17