logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Kreševo: Akcija "Elzine staze - šetnja za život 2017."

elzinim stazama 2017

Akcija podizanja svijesti o raku dojke i promoviranja zdravog života i fizičke aktivnosti kao vida prevencije bolesti

U povodu Dana narcisa, svjetskog dana posvećenoga borbi protiv raka dojke Planinarsko društvo "Bitovnja" Kreševo se, kroz organizaciju manifestacije pod nazivom "Elzine staze - šetnja za život", dana 25.3.2017. godine priključuje akcijama podizanja svijesti o raku dojke, njegovoj prevenciji i ranom dijagnosticiranju. Manifestacija se organizira po treći put i kao sjećanje na istaknutu kreševsku planinarku Elizabetu Ban, po kojoj i nosi ime.

Planinarstvo i kretanje i boravak u prirodi su jedan od oblika fizičke aktivnosti koji predstavljaju vid prevencije ove opake bolesti. Ugodnom dvoipolsatnom planinarskom šetnjom od Kreševa do planinarskog doma "Dr Augustin Tvrtković" na Lopati želi se potaknuti sve žene, ali i muškarce, bez obzira na dob, na aktivniji i odgovorniji odnos prema svome zdravlju, povećanju svijesti o bolesti i potrebi preventivnog djelovanja kroz fizičke aktivnosti.

Okupljanje sudionika je u subotu, 25.3.2017. u 9:30 sati, na Trgu fra Grge Martića (prikupljanje, evidentiranje i dogovor). Polazak je planiran do 10 sati sa pravcem kretanja Kreševo - selo Kojsina - Bijeli Grob - Košare - Pomol - planinarski dom "Dr Augustin Tvrtković" na Lopati. Kraći prekid bi napravili na gradskom groblju u Kreševu gdje bi položili buket svježeg cvijeća na grob pokojne Elizabete Ban. Ukupno trajanje planinarske šetnje je cca 2,5 h, uz 10-15 minutne odmore na svaki sat hodanja.

Osigurano je osvježenje za sudionice na prvom odmorištu, a u planinarskom domu na Lopati osiguran je besplatan ručak za sve sudionike, kao i smještaj za za sve one koji žele prenoćiti (dom raspolaže sa 55 kreveta).

Organizator osigurava vođenje od strane vodiča PD "Bitovnja" Kreševo, osiguranje od strane GSS, osvježenje na odmorištu, ručak u planinarskom domu na Lopati, te po cvijet bijelog narcisa i vrpcu kao simbole borbe protiv raka dojke.

U PD "Bitovnja" Kreševo vjeruju da ćete biti dijelom Elzinih staza, te vas mole da prijavom vašeg dolaska najkasnije do četvrtka, 23.3.2017. godine, pomognete u što boljoj organizaciji manifestacije. Prijave, kao sve ostale potrebne informacije na telefon 063 334 835 (Zoran Šimić) i e-mail zora n.sim Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

artinfo.ba | preuzeto s portala kresevo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17