logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

22°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

Nastup benda "El Shaddai" u samostanu klarisa na Brestovskom

klarise koncert

U subotu, 11. veljače 2017. godine, bend mladih "El Shaddai" koji redovito svira pod sv. misom za mlade nedjeljom u crkvi sv. Ante na Bistriku, imao je svoj prvi nastup kod sestara klarisa u Brestovskom, a povod je bila proslava spomendana Gospe Lurdske. Fra Danijel Rajić, voditelj rada sa mladima i studentima na Bistriku, predslavio je svetu misu u 11 sati u samostanu sv. Klare.

Članovi benda su na sv. misi pjevali i svirali zajedno sa kandidaticom Anamarijom Dragičević, koja je studirala muzičku akademiju u Sarajevu, jedno vrijeme sudjelovala na studentskim tribinama na Bistriku, te pjevala i svirala u crkvi sv. Ante. Anamarija se kroz svoj rad i aktivnost u Franjevačkoj mladeži pobliže upoznala sa franjevačkom karizmom što je doprinijelo da svoj duhovni poziv ostvari baš u redu sestara klarisa.

U nadahnutoj propovijedi fra Danijel je govorio o Blaženoj Djevici Mariji kao novoj Evi koja nam je svima uzor poslušnosti, poniznosti i predanja. Po njenom primjeru, pozvao je prisutne mlade i sestre da se svakodnevno odazovu Bogu sa svojim: "Evo me!"

Nakon svečane sv. mise uslijedio je ručak uz radosno druženje sa sestrama. Mladi su imali priliku po prvi put upoznati se sa karizmom sestara klarisa, čuti o njihovom životu u zajednici i podijeliti s njima svoja razmišljanja o vjeri i životu u današnjem suvremenom svijetu.

Zahvalni Bogu i sestrama na srdačnom gostoprimstvu, uputili su se u Sarajevo sa željom da se ponovo susretnu s njima na istom mjestu i slave Boga u Euharistiji. /www.svantosarajevo.org/

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17