logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

24°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

Gdje je i što radi Dominik Ilijašević Como?

como

Živi mirnim obiteljskim životom u Hrvatskoj, sinoć je postao otac, a uskoro će u Remetinec odslužiti preostalu kaznu na koju je osuđen u montiranom procesu za Stupni Dol

Iznošenje žalopojki o navodnoj majorizaciji Bošnjaka u Kiseljaku na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak od strane vijećnika SDA koji se nikako ne mire s činjenicom da im izmiče pozicija predsjedavajućeg Vijeća s profesionalnim statusom, te povratak u ratna događanja u Kiseljaku s osvrtom na ulogu Postrojbi posebnih namjena HVO-a "Maturica" i "Apostola", ponukalo nas je na razmišljanje gdje je i što radi najpoznatiji među "Maturicama" Dominik Ilijašević Como. Godine su prošle otkako je Como iskoristio činjenicu da osim bosanskohercegovačkog ima i hrvatsko državljanstvo te se jednostavno nije vratio s dopusta iz zatvora Ćelovina u Mostaru. Nekad dežurni krivac za većinu kaznenih djela u BiH, od atentata na federalnog doministra unutarnjih poslova Jozu Leutara, do zločina nad Bošnjacima u vareškom selu Stupni Dol, četiri je godine već u Hrvatskoj, a za to vrijeme nije kaže zaradio čak ni kaznu za prekršaj u prometu. Živi mirnim obiteljskim životom, a jedino uzbuđenje i to najpozitivnije koje se čovjeku može dogoditi doživio je sinoć kada je postao otac.

"Dobio sam kćer, presretan sam, a zvat će se Petra, po mome ocu Petru, a i zato što je Petra staro katoličko ime", kazao nam je Como koji ne krije sreću i uzbuđenje zbog prinove u obitelji koji je zasnovao nakon dolaska u Hrvatsku.

U rođenju kćeri Petre uživat će do 17. ožujka kada planira put Remetinca na odsluženje ostatka kazne na koju je osuđen pred Županijskim sudom u Zenici zbog zločina nad Bošnjacima u Stupnom Dolu. Podsjećamo, Županijski sud u Zenici Comu je 2007 godine osudio na maksimalnu kaznu u trajanju od 15 godina iako je Ilijaševićeva obrana Sudu predočila nepobitne dokaze da njihov branjenik 28. listopada 1993. godine kada se zločin dogodio, nije uopće bio u Stupnom Dolu već na Brdu Bogoš. Bez obzira na ovaj dokaz te činjenicu da su svjedoci tužiteljstva Ilijaševića opisali kao visokog, crnog, a on je nižeg rasta i plav je, sudac Enes Malićbegović odlučio je kazniti ga maksimalnom zatvorskom kaznom koju je naknadno potvrdio i Vrhovni sud Federacije BiH.

"U BiH sam odslužio 9,5 godina kazne po presudi donesenoj u montiranom procesu, jednom u nizu protiv mene vođenih u BiH. Ipak ja ću i takvu presudu ispoštovat i uskoro idem u Remetinec odslužiti ostatak kazne. Nadam se da su obitelji bošnjačkih žrtava iz Stupnog Dola zadovoljne jer je Dominik Ilijašević koji na dan zločina nije ni bio u Stupnom Dolu, jedini osuđen pred bh pravosuđem za zločin u ovom vareškom selu", kaže u svom prepoznatljivo sarkastičnom tonu Como.

Do odsluženja dvije trećine kazne Ilijaševiću je ostalo još pola godine nakon koje ima zakonsku mogućnost podnošenja zahtjeva za puštanje na slobodu. Time će i konačno staviti točku na presudu za Stupni Dol, nakon čega planira nastaviti živjeti sasvim običnim životom obiteljskog čovjeka, odgajati kćer Petru uz koje će uvjeren je, zaboraviti sve pravodudne montaže u BiH u kojima je imao ključne uloge, pa čak i pokušaj likvidacije prilikom uhićenja u Kiseljaku u ljeto 2000-te prije procesa za atentat na federalnog doministra unutarnjih poslova u kojemu je s još petoricom Hrvata oslobođen svih optužbi u ovom slučaju. Kad već spominju "Maturice" i "Apostole" vijećnicima SDA evo odgovora gdje je i što radi najpoznatiji među njima. Nadamo se kako će biti zadovoljni odgovorom.

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17