logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Mjestimini Pljuskovi

16°C

Kiseljak

Mjestimini Pljuskovi

Novi projekt Sveučilišta Vitez

sud

Instruktivna nastava za polaganje pravosudnog ispita

S ciljem olakšavanja pripreme za polaganje pravosudnog ispita Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, u suradnji s Federalnim ministarstvom pravde, organizira pripremnu instruktivnu nastavu, u trajanju od 9 tjedana, za vrijeme koje će biti obrađene sve oblasti koje se moraju spremiti za ispit: kazneno pravo (materijalno i procesno), građansko pravo, obiteljsko pravo, privredno pravo, upravno pravo, radno pravo, ustavni sustav i organizacija pravosuđa.

Predavači bi bili članovi Povjerenstva za polaganje pravosudnog ispita, a Natječaj za instruktivnu nastavu već je raspisan, priopćili su iz ove visokoškolske ustanove.

„Želimo Vas informirati da je u članku 69. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku („Službene novine Federacije BiH“, broj 98/15 od 23.12.2015.godine) propisan novi članak, koji glasi:

„Članak 301a.
Ako u parnicama o imovinskopravnim zahtjevima vrijednost predmeta spora prelazi iznos 50.000 konvertibilnih maraka, punomoćnici pravnih osoba mogu biti samo osobe koje imaju položen pravosudni ispit.“, podsjećaju u Svečilištu Vitez.

Nastava bi se organizirala vikendom (subotom i nedjeljom) u prostorijama Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ Vitez.

Rok prijave: 20. 1. 2017.g.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti na e-mail adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na tel.br. 030 509 751 ili 061 302 866.

ap|artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17