bakovici donacija 1

Hrvati iz svih krajeva BiH i Hrvatske okupljeni u Katoličkoj misiji u Bernu pomažu korisnicima Zavoda Bakovići

Božić je ne samo vrijeme darivanja već i izvrsna prilika pokazati suosjećanje prema svim ljudima dobre volje, a naročito potrebitima koji zbog bolesti sebi nisu u stanju osigurati ni najosnovnije. Svjesni su toga i članovi Katoličke misije u švicarskom Bernu koji pod vodstvom fra Gojka Zovke, podrijetlom iz Hercegovine, karitatvno djeluju tijekom cijele godine. Misija koja okuplja Hrvate iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kao i Hrvatske pomaže na različite načine gdje god procjene da je njihova pomoć potrebna. Aktivni su tako i u središnjoj Bosni te su se nakon pomoći Franjevačkim samostanima u Fojnici i Gučoj Gori odlučili uljepšati svakodnevicu korisnicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u Bakovićima u općini Fojnica.

bakovici donacija 2

Novčanu donaciju u iznosu od pet tisuća švicarskih franaka (8370 KM) namijenili su upravo njima. Donaciju je ravnatelju Zavoda Branku Staniću uručila dr. Nevenka Wyss Glavočević.

"Budući da sam ja rodom iz Fojnice i došla sam obići svojeg oca koji slavi 80 rođendan, fra Gojko, voditelj naše Misije u Bernu zamolio me da uručim donaciju Zavodu. Novac je prikupljen na misama te prodajom božićnih ukrasa koje su izradile vrijedne članice naše misije", kazala nam je dr. Wyss Glavočević.

Uz novčani dar koji će svakako uljepšati svakodnevicu korisnicima, u Bakoviće su stigle su i poruke ljubavi i ohrabrenja ne samo korisnicima već i uposlenima u ovoj ustanovi. Dr. Nevenka Wyss Glavočević koja je po struci specijalist psihologije najbolje zna da je za posao u ustanovama poput Zavoda Bakovići potrebno puno ljubavi.

bakovici donacija 3

"Za ovaj posao vam treba puno ljubavi i suosjećanja prema bližnjem. Znam da je zaposleni ovdje sigurno imaju. Mnogi od njih rade po 20 i više godina u Zavodu. Moja je želja ohrabriti ih u njihovu poslu jer on je zaista vrijedan poštovanja", kazala je za posjeta Zavodu Bakovići dr. Nevenka Wyss Glavočević.

Po riječima Branka Stanića, ravnatelja Zavoda Bakovići u ovoj je ustanovi trenutačno nešto više od 300 korisnika o kojima brine 113 zaposlenih. Svaka pomoć ustanovi koja će poboljšati uvjete boravka i liječenja korisnika je dobrodošla.

"Kontinuiran rad na što boljim uvjetima života korisnika naše ustanove trajna nam je zadaća. Puno nam znači svaka pomoć kao i spoznaja da nismo zaboravljeni, te da ljudi s ovog područja ne zaboravljaju svoj kraj", kaže Branko Stanić, ravnatelj Zavoda Bakovići.

bakovici donacija 4

Svoj rodni kraj iz kojeg je otišla 90-ih godina prošlog stoljeća nije zaboravila ni dr. Nevenka Wyss Glavočević koja je rado pristala donijeti prikupljena sredstva u Katoličkoj misiji u Bernu ustanovi koja brine o mentalno invalidnim osobama ali i ohrabriti zaposlene da svoj posao nastave raditi s ljubavlju i suosjećanjem s ljudima koji zbog bolesti o sebi nisu u stanju brinuti.

artinfo.ba/ap

ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Vlasnicima stanova, kuća i poslovnih prostora
Poziv na izmirenje obveza plaćanja komunalne naknade!

Kalendar događaja

Lipanj 2022
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Sljedeće

Nema događaja

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2022 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17